Heb je vragen over de rol van jouw uitzendkantoor?

Het uitzendkantoor selecteert jou op basis van de vereisten van de werkpost, laat je een arbeidscontract ondertekenen, neemt de administratie voor de sociale zekerheid en de arbeidsongevallenverzekering voor zijn rekening, en neemt ook de betaling van je loon op zich.

Heb je vragen over je opdracht? Stel ze aan je uitzendkantoor.

Geef feedback aan je uitzendkantoor!

Voel je je niet veilig op je werkpost? Zie je veiligheidsrisico’s of te weinig preventieve maatregelen? Laat het weten aan je uitzendkantoor. Je uitzendkantoor is niet noodzakelijk op de hoogte van hoe het er effectief aan toe gaat op je werkplek. Je feedback zal helpen om de nodige stappen te ondernemen en de klant te sensibiliseren.

Wat is een veiligheidsfunctie?

Een veiligheidsfunctie is een functie waarbij je arbeidsmiddelen, zoals een vorkheftruck, een elektrische pallettruck, een golfkarretje, enz. gebruikt in het bijzijn van andere werknemers (collega’s, werknemers van een onderaannemer, enz.). Het bedrijf waar je aan de slag gaat, moet aan je uitzendkantoor melden dat de aangeboden functie een veiligheidsfunctie is. In dit geval is er immers een gezondheidsonderzoek nodig. Je uitzendkantoor zal dit voor je inplannen om zeker te zijn of je gezondheid het toelaat om met dergelijke arbeidsmiddelen te werken.

Wanneer is het verplicht om me te laten vaccineren?

Voor een aantal functies is vaccinatie verplicht. Het bedrijf waar je aan de slag gaat, zal deze verplichting, met toestemming van de arbeidsarts, opnemen in de werkpostfiche en je uitzendkantoor hiervan op de hoogte brengen.

Vaccinatie is bijvoorbeeld verplicht voor functies in de zorg, landbouw, tuinbouw of wegenonderhoud. Als je nog niet gevaccineerd bent of geen vaccinatiebewijs hebt, zal het uitzendkantoor een afspraak maken bij de arbeidsarts om je te laten vaccineren. Je kunt er ook voor kiezen om je door je huisarts te laten vaccineren. Je moet dan wel een bewijs van vaccinatie aan het uitzendkantoor bezorgen.